Tamaș – un subiect. Alcoolul – un nimic

-


Fotbalistul Tamaș a ținut prima pagină a site-urilor de știri (mai ales sportive) pentru cea mai recentă performanță: a condus sub influența alcoolului prin Israel. Chiar și astăzi mai avem breaking-news-uri despre acest incident, mărturii, interviuri și păreri.

Presa (mai ales aia care se minte singură că-i calitativă) s-a opintit în problema cu alcool a fotbalistului și a bătut șaua traficului online până s-a încins fibra optică de atâția curioși atrași de situația tristă a unui alt dependent de alcool. 

Realitatea e că Tamaș a devenit calul de bătaie al tuturor când vine vorba de sportivii care au probleme cu alcoolul. Toate glumele se fac în jurul numelui de Tamaș. Mă gândesc la faptul că situația asta nu-i este pe plac. Motiv să-și mai toarne un păhărel, nu?

Lumea bună a râs, ori a trecut cu vederea, dar până la această oră nimeni nu s-a oprit puțin asupra subiectului. Nu tu presă seriosă, ori personalitate, care să ridice problema alcoolismului la români. Fie, dacă asta-i o pălărie prea mare de purtat se putea dezbate măcar ironia faptului că ne miră sportivii alcoolici, uitând că de cele mai multe ori poartă pe tricouri și sunt sponsorizați de tot felul de produse bahice. 

Suntem cu adevărat o societate analfabetă funcțional din moment ce nu facem legătura între faptul că sportul a ajuns să fie sponsorizat de case de pariuri și băutură, rezultând sportivi la păcănele cu un pahar alături. 

Tamaș nu merita să mai fie un subiect de știre în 2019. Alcoolul trebuia să țină capul de afiș. 

Nu-i Tamaș singurul sportiv care bea. Nu-i el nici primul și nici ultimul care se urcă beat la volan, ori care are grave probleme cu băutura. Și-a găsit presa să-l transforme într-o piniata, dar fenomenul sportivilor alcoolici e îngrijorător de mare. Probabil d-aia unii nu vor să intre în profunzimea lor. Le e frică de ce or să găsească. Cu toate că ne plac știrile ocazionale despre cariere distruse de băutură.

Abia aștept să ne minunăm și când or apărea primii sportivi cu diabet după atâta suc basculat prin reclame. Probabil că doar faptul că trebuie să fugă pentru casele de pariuri îi mai ține departe de o boală sigură.

Citește și:

Cele mai încântătoare sate din România, elogiate de celebrul cotidian „El Pais”

Mesajul puternic al Trupei Taxi și al actorului Victor Rebengiuc, pentru guvernanți: „Bă, nenorociților! Vă doresc să trăiţi ca ei”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.