Ţara din Europa care a interzis folosirea telefoanelor mobile în şcoli

-


Parlamentarii francezi au votat, în această săptămână, un proiect prin care se interzice folosirea telefoanelor mobile în școlile publice, aceasta fiind una dintre promisiunile președintelui Emmanuel Macron. Cu toate acestea, criticii spun că o asemenea măsură nu va duce la limitarea problemelor din şcoli şi nici nu va reduce cyberbullying-ul.

Ministrul francez al Educației Jean-Michel Blanquer a afirmat că aceasta este „o lege pentru secolul 21, o lege pentru abordarea revoluției digitale”.

„Măsura reprezintă un semnal de alarmă pentru societatea franceză”, a spus ministrul Educaţiei, în parlamentul Franţei.

Nouă din fiecare 10 elevi francezi cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 de ani dețin un telefon mobil, potrivit unui sondaj realizat în anul 2016.

Înainte ca acestă măsură să fie adoptată, profesorii se plângeau de elevii care îşi trimiteau mesaje între ei şi dicutau pe reţelele de socializate în timpul orelor de clasă.

Legea propusă impune elevilor din clasale primare și elevilor de generală sau liceu să-și păstreze telefoanele în ghiozdane sau într-un oricare alt loc care să nu fie la vedere.

Deja aproape jumătate din cele 51.000 de școli elementare din Franţa și 7.000 de licee le interzic elevilor să folosescă telefonul la şcoală.

Dar, pentru că legea nu prevede nici o pedeapsă specifică pentru folosirea telefoanelor la şcoală, avocații susțin că nu se poate aplica, întrucât profesorii nu au dreptul să preia de la elevi obiecte care nu sunt periculoase.

Criticii acestei măsuri adoptate de Parlamentul francez au afirmat, de asemenea, că legea se va dovedi ineficientă, spunând că studenții ar putea să se stea pe internet sau să trimită mesaje în timp ce se prefac că umblă prin ghiozdanele lor.

Citește și: 

Dieta alimentară care creşte riscul de diabet

Ce efecte poate avea încălzirea globală asupra sănătăţii oamenilor? Avertismentul specialiştilor

Ce efecte au, de fapt, suplimentele de vitamine asupra organismului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei! 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.