Ţara europeană care vrea să interzică parţial închirierile prin Airbnb! Motivul e halucinant

-


Norvegia se alătură celor care vor să limiteze închirierile efectuate prin Airbnb. Astfel, Guvernul a anunţat că va limita astfel de închirieri în scop turistic sau de business pentru doar 90 de zile pe an. Motivul este cât de pare de interesant: rezidenţi clădirilor în care se află locuinţe închiriate în regim hotelier se plâng de faptul că turişii sunt nepoliticoşi şi gălăgioşi.

„Guvernul dorește să împiedice persoanele private să opereze hoteluri în apartamentele aflate în zonele rezidențiale”, a declarat Monica Maeland, ministrul Afacerilor Municipale, într-o declarație de presă.

Proiectul se află la ora actuală în dezbatere publică. O decizie finală va fi anunţată în luna august.

În propunerea legislativă se arată că acest tip de servicii de închiriere reprezintă „o povară majoră pentru vecini în ceea ce priveşte zgomotul, utilizarea spaţiilor comune ale clădirilor şi a locurilor de parcare”.

La finele lunii aprilie, Palma de Mallorca a devenit primul oraș care a interzis Airbnb. Administrația orașului spaniol a decis, aşadar, să interzică proprietarilor de apartamente să-și închirieze apartamentele pentru turiști, numărându-se printre primele oraşe, la nivel european, căre aplică o astfel de măsură. Această măsură a venit ca urmare a plângerilor depuse de locuitori privind scumpirea chiriilor din cauza celor care închiriază locuinţe pentru vacanțele. Decizia se aplică din luna iulie a anului curent.

La nivel mondial, Airbnb generează afaceri de peste 38 de miliarde de dolari, existând per total în jur de 5 milioane de locuinţe listate pe platforma de rezervări, situate în aproximativ 18.000 de oraşe din 191 de ţări.

Cu toate acestea, cel mai mare obstacol în calea dezvoltării Airbnb îl constituie restricțiile impuse de autorităţile locale şi municipale cu privire la închirierea locuințelor din anumite localităţi în scopuri de închiriere pe termen scurt. Însă, compania Airbnb nu stă şi aşteaptă ca din ce în ce mai multe autorităţi să le interzică serviciilor. Astfel, compania a luat decizia să angajeze un număr semnifiativ de lobby-işti care să prezinte avantajele închirierii pe termen scurt.

Citește și: 

Zece semne că te afli într-o rutină periculoasă pentru fericirea și sănătatea ta psihică

De ce ne pierdem puterea de concentrare pe măsură ce înaintăm în vârstă

De ce n-ar trebui să postezi prea des pe pagina de Facebook a afacerii tale

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.