Tăriceanu, despre Constantin: ,,Nu mai fac nicio înțelegere, o dată mi-a fost de ajuns și m-am fript”

20 martie 2017 - 18:26 -


Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că nu dorește să mai facă niciun fel de înțelegere cu Daniel Constantin, precizând că o dată i-a fost de ajuns deoarece ,,s-a fript” la alegerile parlamentare cu listele.

El a mai spus că Daniel Constantin ar fi preferat să se ajungă la o înţelegere cu privire la repartizarea poziţiilor de conducere în partid, pentru a câştiga un avantaj pe care „nu îl merită”.

„Nu i-am oferit nicio funcţie pentru că eu nu am în buzunar vreo funcţie. Această funcţie (de preşedinte executiv – n.r.), mi-a spus domnia sa că şi-o doreşte, e o diferenţă enormă. Şi o serie de funcţii de vicepreşedinţi pentru colegii domniei sale. Ar fi preferat să ajungem la o înţelegere cu privire la repartizarea poziţiilor de conducere, în care să câştige un avantaj pe care nu îl merită. Ceea ce vreau eu să facem, nu să stabilim la masa verde ce este domnul Constantin şi ce este altcineva, chiar dacă îşi doreşte această funcţie. Prefer să se facă Congres de alegeri, de sus până jos. Din acest motiv, dânsul fuge şi încearcă să amâne cât poate de mult Congresul, doar, doar vom ajunge la o înţelegere”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a adăugat: „Nu mai fac niciun fel de înţelegere cu domnul Constantin pentru că o dată mi-a fost de ajuns, m-am fript, la alegerile parlamentare cu listele. Dacă doreşte, facem în partid Congres, alegeri de sus până jos, cine se alege, adică cine primeşte un număr suficient de voturi ca să ocupe o funcţie, bine, cine nu, cu părere de rău, asta e”.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat luni, la Parlament, că acţiunea în instanţă pe care Daniel Constantin vrea să o demareze în legătură cu decizia Delegaţiei Permanente de stabilire a datei Congresului nu face altceva decât să demonstreze că vicepremierul vrea să blocheze deciziile în partid.

„Această acţiune în instanţă pe care vrea să o demareze nu face decât să demonstreze o dată în plus, dacă era nevoie, că vrea să facă în aşa fel încât să blocheze deciziile în partid. Asta este scopul. Delegaţia de ieri a fost perfect validă, aşa cum am menţionat şi ieri, am făcut convocarea Delegaţiei permanente împreună, aceasta este cea mai bună dovadă că Delegaţia a fost validă din moment ce şi domnul Constantin a fost de acord ca să fie convocată. În plus de aceasta, tot Delegaţia permanentă, ca for statutar, a aprobat şi listele pentru nominalizarea colegilor noştri membri în Guvern. Dânsul beneficiază de atributele statutare date de Delegaţia permanentă pentru a fi membru în Guvern. Cum să o conteşti? Nu vedeţi că e un nonsens?”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

El a fost întrebat dacă Daniel Constantin forţează excluderea din ALDE.

,,Părerea mea e că, în momentul de faţă, asta încearcă”, a spus Tăriceanu.

„Eu nu ţin cu tot dinadinsul ca să ajungem în stadiul acesta, însă declaraţiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri, pentru că ceea ce observ este că nu e o problemă numai de orgoliu, văd că avem o diferenţă majoră de percepţie asupra realităţii politice şi asupra modului în care noi, ca partid liberal, ne raportăm la chestiunile legate de drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi la modul în care trebuie să funcţioneze instituţiile statului, la statul de drept, la rolul instituţiilor de forţă, la rolul instituţiilor democratice. Dacă el vrea să se poziţioneze ca om al sistemului, atunci îmi pare rău, cu liberalismul intrăm într-o ciocnire frontală”, a adăugat copreşedintele ALDE.

ALDE va organiza un congres în data de 21 aprilie când se va alege un președinte unic al partidului. Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat deja intenția de a candida.

Daniel Constantin a părăsit, împreună cu un grup de susţinători ședința de duminică a Delegaţiei Permanente a ALDE în care a fost convocat Congresul, deoarece a considerat că este nestatutară, nefiind convocați toți membrii de drept ai Delegaţiei Permanente.

Citește și:

Marea Britanie declanșează Brexitul la 29 martie


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *