Tăriceanu i-a dat un ultimatum lui Dăncilă în privința Executivului

-


Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”, a transmis liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

Așadar, deși Tăriceanu nu a reușit să obțină nici măcar pragul electoral la euroalegeri, el emite acum pretenții de la PSD, supărat că nu este susținut pentru funcția de prezidențiabil.

Potrivit sursei citate, la începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare.

„Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări”, se mai precizează în comunicatul ALDE.

În document se subliniază că Tăriceanu a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare.

„În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa”, se arată în comunicat.

„În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, conchid cei de la ALDE.

Social-democrații decid astăzi soarta coaliției cu ALDE.

Citește și:

UPDATE. Rectificarea bugetară, adoptată. Teodorovici: Bugetele locale sunt echilibrate


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.