Tăriceanu vrea măsuri pentru salvarea economiei românești

-


Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că se va întâlni luni cu liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi Pro România, Victor Ponta, pentru a stabili un set de măsuri economice care vor promovate în Parlament pentru a ajuta economia românească şi a menţine locurile de muncă.

„Mâine (luni – n..r), în cursul dimineţii, vom anunţa un pachet de măsuri absolut necesare pentru a nu lăsa economia românească să se prăbuşească, pentru a nu lăsa întreprinderile mici şi mijlocii să dea falimemt, pentru a menţine locurile de muncă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România TV.

Potrivit acestuia, una dintre măsurile necesare vizează sistarea plăţii ratelor către bănci la credite şi la leasing-uri către societăţi.

„Aceste măsuri trebuie susţinute împreună cu Banca Naţională care, la rândul ei, trebuie să susţină băncile creditoare. (…) Sunt măsuri economice strict necesare viabile şi sunt convins că ele vor obţine susţinerea şi a altor membri ai Parlamentului, dincolo de cei care sunt membri ai partidelor noastre”, a adăugat liderul ALDE.

În opinia sa, măsurile luate până în prezent „sunt un fel de joacă” şi că sumele pe care Guvernul a anunţat că le disponibilizează pentru a ajuta economia sunt „ridicol de mici”.

„Uitaţi-vă ce se întâmplă în România. Măsurile care sunt propuse par un fel de joacă. Am avut posibilitatea să discut cu mai mulţi operatori economici care mi-au spus că măsurile adoptate de Guvern referitoare la subvenţionarea a 75% a şomajului, nu ştiu cum să le pună în aplicare. Firmele nu au posibilitatea să asigure … Sumele pe care Guvernul a anunţat că le disponibilizează pentru a ajuta economia sunt ridicol de mici. De aceea, cel mai probabil mâine voi avea o reuniune cu preşedintele PSD şi cu preşedintele Pro România pentru a discuta şi a ne pune de acord asupra unor măsuri economice pe care vrem să le promovăm la nivel legislativ într-o procedură de urgenţă”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și:

Guvernul a mobilizat un spital militar de campanie la Constanța


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.