Tăriceanu nu spune încă dacă va candida la prezidențiale

-


Liderul ALDE, Căin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, că nu a decis încă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că această decizie va fi luată în coaliţie la un moment pe care îl va considera oportun.

Tăriceanu spune că mai important este mesajul candidaturii, care trebuie să sublinieze ruptura de actualul stil prezidenţial şi de statul paralel.

„Este o discuţie (candidatura sa la prezidenţiale – n.r.) care este deliciul presei în ultima perioadă, iar multi din presă folosesc acest subiect ca motiv de dezbinare în coaliţie. Nu am luat o decizie, vom lua o decizie prin consultări în coaliţie la un moment pe care îl vom considera oportun, dar mai important decât cine va candida este ce ne propunem şi cred că trebuie să venim cu un mesaj clar care să semnifice ruptura de actualul stil prezidenţial, de statul paralel, de un sistem care acoperă abuzurile împotriva cetăţenilor. (…) Trebuie să marcăm o ruptură completă şi să vedem ce rol are preşedintele. Am pledat de-a lungul timpului că este important ca România să se apropie de o republică parlamentară, şi nu una prezidenţială, pentru că acumularea de putere în mod necontrolat duce la excese”, a declarat Tăriceanu, citat de News.ro.

El a mai susţinut că preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun interes politic să o revoce pe Laura Kodruţa Kovesi şi „să ia măsuri împotriva abuzurilor din Justiţie”, întrucât electoratul său vrea „sânge pe pereţi”. „Atâta îi duce mintea”, a spus Tăriceanu despre electoratul preşedintelui Iohannis.

Citește și:

Elevii din Constanța îi cer premierului să-și ceară scuze


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.