Țările în care nu vei mai putea conduce mașini pe benzină sau motorină

-


Autoturismele electrice iau, încet-încet, locul celor ”clasice”, care funcționează pe benzină sau motorină. Multe state din lume plănuiesc să interzică vânzarea mașinilor poluante cât de curând.

Orașe precum Barcelona (Spania) și Vancouver (Canada) intenționează să interzică autoturismele pe benzină și motorină până în anul 2030.

Copenhaga, orașul cel mai ”prietenos” cu bicicletele din lume, lucrează la un calendar mai agresiv. Autoritățile vor să interzică toate autoturismele cu motor diesel începând cu anul 2019.

În ceea ce privește țările, Norvegia va vinde numai vehicule electrice și hibride începând cu anul 2030. De altfel, mașinile electrice și hibride au reprezentat 28% din cota de piață a Norvegiei în 2016, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) din 2017.

Olanda a declarat că va vinde numai vehicule electrice începând cu anul 2025.

India are și ea obiective ambițioase când vine vorba de vehicule electrice, spunând că va vinde doar astfel de mașini, sau mașini hibride, începând cu anul 2030. Această țară, însă, nu a construit încă o infrastructură care să susțină autoturisme alimentate cu baterii.

China a spus că în cele din urmă va vinde exclusiv vehicule electrice și hibride, dar nu a stabilit încă un calendar concret. Totuși, China este deja cel mai mare producător de mașini electrice din lume.

Și Regatul Unit a anunțat că va interzice vânzarea de autovehicule pe benzină și motorină începând cu anul 2040.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.