Tătaru, un nou avertisment pentru români: „Ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”

- 1


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că transmiterea  comunitară a infecţiilor cu COVID-19 devine accentuată, fiind posibilă o dublare sau triplare a cazurilor zilnice în perioada imediat următoare.

„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate”, a declarat Nelu Tătaru, la postul Digi 24.

În momentul de faţă, bilanțul infectărilor cu coronavirus în România se menține crescut la un nivel îngrijorător. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 315 cazuri noi, o cifră foarte mare având în vedere că în weekend se fac mai puține testări.

Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns duminică la 24.045 şi a fost a cincea zi la rând în care numărul de noi cazuri raportate depășește 300. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 16.911 de români.

În România au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.512 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Duminică au fost înregistrate 12 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Galați, Sibiu, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Citeşte şi:

315 noi cazuri de COVID-19 şi 12 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. Infecţiile cu coronavirus, în creştere în România

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.