Tătaru: „Putem merge la un nou val de relaxări, dar asta nu înseamnă că terminăm cu precauția”

-


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru susţine că România se află pe o pantă descendentă în ceea ce privește evoluția infecțiilor cu coronavirus, iar la finalul acestei săptămâni autoritățile vor anunța cum au decurs primele două săptămâni de relaxare a restricțiilor. De asemenea, acesta a mai spus că o serie de măsuri de relaxare vor fi luate de la 1 iunie însă se va păstra precauţia astfel încât la  începutul lunii august românii să revină la o viață cvasi-normală.

„E clar că suntem pe panta descendentă, avem un număr mai mic de cazuri noi, avem un număr de peste 11.000 de vindecați, din cei peste 18.000 de infectați. Avem, în acest moment, sub 200 de cazuri în terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, la postul B1tv.

Potrivit acestuia, printre noile măsuri de relaxare care vor fi introduse de la începutul lunii iunie, ministrul Sănătății a menționat redeschiderea teraselor.

„La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin de la 1 iunie. Deocamdată, știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârșitul acestei săptămâni. Ține doar de noi ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Evaluarea noastră, la 14 zile, ne-a arătat că putem merge la un nou val de relaxări, dar asta nu înseamnă că terminăm cu precauția. Precauția trebuie să rămână, păstrăm aceeași distanțare socială. Este vorba despre distanțarea între persoane, nu între grupuri. De aceea, recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor… vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări. Sunt măsuri pe care dacă le respectăm, vor urma și alte relaxări și, la un moment dat, vom renunța și la aceste precauții, dar gradual, progresiv”, a adăugat Nelu Tătaru.

De asemenea, acesta a mai spus că din 15 iunie se va deschide şi plajele dacă infecţiile vor fi pe o pantă descendentă.

„Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârșitul lunii iulie – începutul lui august să avem o viață cvasi-normală. În măsura în care respectăm aceste precauții, putem să ne permitem, în timp, și alte relaxări”, a conchis Nelu Tătaru.

Citeşte şi:

SUA nu sunt pregătite să moară


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.