„Te-ai săturat? #șîeu”. Nu uitați: 15 martie, ora 15.00, 15 minute. Campania „România vrea autostrăzi!”, la un alt nivel

-


O piesă hip-hop cu influenţe folclorice este Imnul oficial al campaniei „România vrea autostrăzi!”. Versurile au fost scrise de TRUPA 9 şi ViKloth. Vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00, Ștefan Mandachi, românul care a construit cu proprii bani un metru de autostradă, propune oprirea activității de către toți cei care susțin construirea de autostrăzi în România.  Campania a atras mulți adepți, printre care și câțiva primari PSD.

Videoclipul poate fi urmărit pe www.youtube.com. În clip apare Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei și cel care a construit singurul metru de autostradă din Moldova.

Versurile piesei: De mic am văzut la noi ce se poartă / Când drumul spre şcoală era din baltă-n baltă / În spatele blocului ne făceam o poartă / Fotbalul jucat pe pământ nu se uită niciodată / Nu s-au schimbat multe în jungla urbană / Tot cu lut pe papuci şi în Uniunea Europeană / Oriunde te duci acasă te aşteaptă o mamă / Dar o casă furată din interior se destramă / România e casa mea şi văd cum geme de durere / Când îi mor nevinovaţi fii pe şosele / O ţară e un organism viu şi drumurile îi sunt vene / Care o pot secătui sau îi dau putere / Contracte aranjate, studii de fezabilitate / Aţi văzut în autostrăzi doar pentru voi oportunitate / La alegeri nu se vor mai întâlni hoţii cu proştii / Şî eu vreau autostrăzi pentru noi şi copiii noştri / Şî eu cred c-avem o ţară minunată / Şî eu port în suflet România adevărată / A cui e oare vina că speranţa moare? /Strigă acum dacă te doare / Dacă te doare, dacă te doare / De la Iaşi până în vest îmi plătesc toate păcatele / Tre’ să ocolesc oi şi vaci prin toate satele / Vreau să plec dar stau în trafic şi mă învârt în cerc / În secolul vitezei mă mişc în ritm de melc / Responsabilii sunt în pană de idei dar fură curent / Hai, Dorele, mai cu talent! / Nici Dorei n-am văzut, că nu-s prevăzuţi în buget / România vrea autostrăzi reale, nu doar în proiect / Parcă e un blestem de care românii nu mai scapă / Din groapă-n groapă până-i bagă în ultima groapă / Ore în plus la volan zici că-s însurat cu maşina / Cine-mi dă anii pierduţi? / Nimeni nu-şi asumă vina!

Pauza de 15 minute, vineri, la ora 15.00

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, devenit celebru după ce a construit primul și singurul metru de autostrada din zona Moldovei, a propus vineri un protest. Ştefan Mandachi îî îndeamnă pe toți cei care susțin construirea de autostrăzi în România să înceteze activitatea timp de 15 minute, la ora 15.00.

„Va fi un protest pașnic. Nu avem nevoie de insulte și de calomnii, să facă o fotografie în momentul în care protestează, să posteze pe rețelele de socializare cu #sieustau. Să stam cu toții, să luam o pauză care să coincidă cu un restart, asta este cea ce îmi doresc un restart mental, național”, a spus Ştefan Mandachi, citat de TVR.

Citește și:

#șîeu. Imnul oficial al campaniei „România vrea autostrăzi!”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.