Te simți tot timpul obosit? Iată care ar putea fi cauzele și cum să remediezi această problemă

-


 

Lipsa somnului nu este singurul lucru care ne epuizează. Există alți factori, peste care trecem ușor cu vederea, care ne consumă energia, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Mai exact, experții au reușit să determine care sunt obiceiurile zilnice negative din viața oricărui om care duc la apariția oboselii. Iată trei dintre ele:

  1. Sari peste exerciții atunci când ești obosit

Chiar dacă ai impresia că dacă sari peste exercițiile fizice într-o zi în care ești obosit îți vei recăpăta energia, experții subliniază că o astfel de decizie face mai mult rău decât bine. Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Georgia arată că la șase săptămâni după ce au făcut exerciții câte 20 de minute, trei zile pe săptămână, participanții s-au declarat mult mai energizați.

  1. Nu bei suficientă apă

Deshidratarea are un impact major în privința menținerii energiei zilnice. Potrivit specialiștilor, chiar și lipsa a 2% din cantitatea zilnică necesară de lichide poate duce la apariția oboselii.

  1. Nu consumi suficient fier

Deficitul de fier poate duce la apariția sentimentului de slăbiciune, incapabilitate și scade nivelul de concentrare. Experții sugerează ca aportul de fier să fie adus la un nivel normal prin combinarea alimentelor precum carne de vită, fasole, tofu, ouă, legume cu frunze verzi, nuci, unt de arahide cu cele bogate în vitamina C, pentru că vitamina C îmbunătățește absorbția fierului în organism.

Citește și: 

Interviu cu Prof. Dr. Hâncu despre diabet, una dintre „bolile civilizaţiei”. „Nu încurajez adoptarea dietei raw-vegane”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *