„Telefonul copilului” i-a salvat viața unei adolescente, victimă a abuzului sexual timp de 6 ani. Apelează-l și tu!

-


O adolescentă este astăzi în viață pentru că a sunat la Asociaţia Telefonul Copilului, ameninţând că se sinucide. Ea a fost găsită de poliţiştii din Bucureşt în 45 de minute de la apel. Numărul la care care un copil poate cere ajutor este 116.111.

 

Fata consumase alcool în combinaţie cu medicamentele prescrise de un medic și i-a povestit psihologului de la asociaţie cu care a vorbit până a fost găsită că a vrut să se sinucidă pentru că în ultimii 6 ani a fost victima unui abuz sexual. Fata mergea la psiholog, unde a povestit ce i s-a întâmplat, dar nu a fost crezută.

În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, răstimp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora. De asemenea, pentru o reacţie rapidă, doi poliţişti s-au deplasat  chiar în call center , de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informaţie fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locaţia sa.

Cu ajutor din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla fata. Astfel, s-a ajuns la un bloc situat pe raza sectorului 4.

„Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au  identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanţa, la spital, unde a rămas în grija medicilor”, precizează Poliţia.

Dacă ești minor și victima unui abuz sexual, sună de urgență la 112 dacă nu ai încredere în cei din jur. De asemenea, POȚI suna și la numărul de telefon 116.111, Telefonul Copilului, unde vei găsi tot suportul de care ai nevoie, fără să fii judecat, ci doar îndrumat pentru a-ți fi bine.

Peste hotare, părinţii și profesorii sunt instruiţi să fie atenţi la semnele unui abuz sexual.

  • Potrivit helpguide.org, printre acestea se numără:
  • Apariția bruscă a episoadelor violente (în special la copiii mici)
  • Eforturi puternice pentru a evita o anumită persoană.
  • Incontinența urinară nocturnă
  • Tulburări de alimentație
  • Insomnii
  • Sensibilitate în zona genitală
  • Folosirea de expresii cu tentă sexuală, fără să le fi auzit în familie.
  • Copilul devine anormal de retras. Petrece mult prea mult timp singur fără să facă ceva concret.
  • Se rănește singur.

Citește și:

Dascălul care a „refuzat” florile la început de an școlar. „M-aş bucura dacă şi alţi colegi ar face la fel”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.