Temă de gândire pentru politicieni la început de an școlar de la Ambasada Suediei

-


Cu ocazia noului început de an școlar, Ambasada Suediei a publicat pe Facebook un citat din opera „Un pedagog de școală nouă”, a lui Ioan Luca Caragiale. Textul relatează cum a ajuns Suedia să investească 7,55% din PIB în Educație, în timp ce, în România, cheltuielile pentru Educație sunt în jurul a 3% din PIB în bugetul pe 2019. Legea Educației prevede încă din 2011 alocarea obligatorie a 6% din PIB pentru acest domeniu atât de important.

 

„Onorat aughitoriu, vom căuta să ne roskim astăzi ghespre metoda ghe a prăda grămakica în jenăre și apoi numai doară ghespre metoda intuikivă și ghespre răspunsurile neapărake, nețăsitake ghe lojica lucrului, amăsurat inkelijinții școlerului!”

Astăzi începe școala în România: moment festiv pentru copii, părinți, bunici și profesori.

În Suedia, anul școlar a debutat la mijlocul lunii august. Calitatea educației în Suedia a fost larg dezbătută în ultimul deceniu din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate în clasamentele internaționale. Astfel, Suedia a decis să îmbunătățească condițiile din învățământ și statutul profesiei de cadru didactic.

Un studiu realizat în 2015 la cererea Guvernului Suediei a confirmat nevoia îmbunătățirii calității educaționale și a performanței elevilor în materii precum citire, matematică și știință.

În consecință, Suedia a alocat 7,55% din produsul intern brut pentru cheltuielile din educație.”

Citește și:

Mesajul cu tâlc al președintelui la început de an școlar: „Contribuţia familiei este critică pentru succesul educaţional al copiilor”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.