Teodorovici caută soluții pentru deblocarea bugetului

-


În cazul în care blocajul legat de buget va continua, vor fi căutate pârghii pentru deblocarea situaţiei, cum ar fi o rezoluţie a primarilor care va fi emisă joi şi prin care aceştia solicită promulgarea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

„Sper că preşedintele Iohannis va aproba. A fost o mare bătaie de joc dorinţa de a lupta pe buget”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia,  sunt premise pentru creşterea economică de 5,5% prevăzută în proiectul de buget, adăugând că din 2016 şi până în 2019 creşterea PIB este de peste 33%, de la 765 de miliarde de lei la 1022 miliarde lei.

De asemenea, pentru sănătate bugetul prevede în plus 7,3 miliarde de lei, pentru educaţie 9,9 miliarde de lei, pentru investiţii 15,7 miliarde lei iar pentru transporturi 6,9 miliarde lei în plus.

„Este greu de crezut că vor putea fi cheltuiţi atâţia bani într-un an”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Acesta  a mai spus că speră şi la un răspuns pozitiv în privinţa perspectivei de rating a agenţiei Standard & Poor’s. Agenţia de rating Standard & Poor’s şi-a menţinut, în urmă cu două săptămâni, la „BBB- / A-3” ratingul pentru datoria suverană a României în monedă străină şi locală.

Perspectiva a fost atacată de către Guvernul României, iar un răspuns la apel va fi dat în perioada următoare.

Citește și: 

Catastrofa aviatică din Etiopia, pretextul care ajută UE în reglarea de conturi cu SUA


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.