Termenul pentru depunerea declarației unice expiră în câteva zile. Bonificații/sancțiuni usturătoare

-


16 iulie este ultima zi în care se poate depune Declaraţia Unică. După această dată, contribuabilul riscă o amendă de până la 500 de lei. În acest an, se acordă o serie de reduceri atrăgătoare pentru cei care depun declaraţia şi plătesc până la sfârșitul anului.

Declaraţia unică vizează persoanele care obţin venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor – altele decât arenda -, din investiţii, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, premii şi din jocuri de noroc, venituri obţinute în străinătate şi alte venituri.

Pentru acest an, Fiscul a stabilit un sistem de reduceri pentru contribuabilii care depun declaraţia, dar şi plătesc obligaţiile fiscale la timp

Concret, Fiscul acordă reduceri pentru a stimula depunerea on-line a declarației. De altfel, numai în acest an depunerea formularului se mai poate face şi în format pe hârtie, urmând ca din 2019 acesta să poată fi depus doar online.

Fiscul a stabilit următorul sistem de reduceri:

– 10% pentru cei care depun online Declaraţia Unică până la 16 iulie şi plătesc integral obligaţiile fiscale până la data de 15 decembrie 2018;

– 5% pentru cei care depun online Declaraţia Unică până la 16 iulie şi plătesc integral obligaţiile fiscale până la data de 15 martie 2019;

– 5% pentru cei care depun Declaraţia Unică în format tipărit până la 16 iulie şi plătesc integral obligaţiile fiscale până la 15 decembrie.

Cei care nu depun Declaraţia Unică până pe 16 iulie vor fi sancţionaţi cu amendă de la 50 lei la 500 lei. Aceasta poate fi redusă la jumătate dacă este achitată în 48 de ore.

Cum se depune

Declaraţia se poate depune astfel: a) prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: – prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe http://www.anaf.ro; și pe site-ul http://www.e-guvernare.ro/.

b) în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.

Unde se depune declaraţia – la organul fiscal central în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;

– organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România;

– la organul fiscal local care în colaborare cu organul fiscal central acordă asistenţă în vederea completării şi/sau depunerii, precum şi transmiterii declaraţiei unice, contribuabililor care au domiciliul fiscal în localitatea în care îşi are sediul organul fiscal local şi nu există o unitate teritoriala a ANAF.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.