Termenul pentru înscrierea românilor pentru votul în străinătate ar putea fi prelungit

-


Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică a anunţat luni că aşteaptă avizele şi semnăturile pentru promovarea unei ordonanţe de urgenţă care să prelungească termenul înscrierii românilor pentru votul în străinătate de la 11 septembrie la 15 septembrie.

„Termen limită de înregistrare este 11 septembrie şi avem la acest moment, aşteptăm toate avizele, toate semnăturile, astfel încât să promovăm o ordonanţă de urgenţă care să clarifice unele aspecte pentru organizarea procesului de votare în străinătate, dar şi extinderea termenului de la 11 până la 15 septembrie inclusiv, cu speranţa că după 1 septembrie va creşte numărul cererilor de înregistrare. Pe baza informaţiilor pe care le avem că cetăţenii ar fi fost în luna august în concediu în România”, a declarat Constantin Buică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul AEP.

„La acest moment avem 17.400 de cereri pentru a fi înfiinţate secţii de votare la peste 100 cetăţeni pe localitate sau pe grupuri de localităţi, iar la votul prin corespondenţă 17.740 de cereri”, a completat Buică.

Preşedintele AEP a mai precizat că 22 septembrie e termenul limită de depunere a candidaturilor la BEC, iar pe 12 octombrie va începe campania electorală, care se va desfăşura pe o perioadă de 30 de zile.

„Am primit de la misiunile diplomatice diverse informări. Ele trebuiesc communicate MAE şi împreună cu misiunile diplomatice vor lua decizia înfiinţării secţiilor în afara secţiilor de votare, iar noi de la încetarea termenului de înregistrare 11 sau 15 septembrie, noi vom indica localitatea în care trebuie să se înfiinţeze secţiile de votare”, a conchis Constantin Buică.

Înregistrarea se poate face la această adresă: https://www.votstrainatate.ro/

Citește și:

Teodor Meleșcanu este susținut de PSD pentru șefia Senatului. Tăriceanu, surprins


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.