Tesla face concedieri masive pentru a scăpa de faliment

-


Compania americană Tesla va renunţa la mii de angajaţi în perioada imediat următoare pentru a reduce costurile şi a accelera producţia celui mai nou sedan al său.

Elon Musk a confirmat marţi o reducere de aproximativ 9% a forţei de muncă din companie, ceea ce ar însemna echivalentul a aproximativ 3.400 de locuri de muncă, ca parte a unei „simplificări” a managementului Tesla, promisă luna trecută, scrie Reuters.

„Ca parte a acestui efort, precum şi a nevoii de a reduce costurile şi de a deveni profitabili, am făcut alegerea dificilă de a renunţa la aproximativ 9% dintre colegii noştri din întreaga companie”, a scris Elon Musk, într-un email transmis angajaţilor.

Tesla avea la sfârşitul anului 2017 mai mult de 37.500 de angajaţi. Cu toate acestea, Elon Musk a spus că reducerea forţei de muncă nu va afecta capacitatea companiei de a accelera producţia, potrivit USA Today.

Săptămâna trecută, Elon Musk spunea că Tesla va deveni profitabilă în a doua jumătate a anului 2018 şi că ar trebui să producă săptămânal 5.000 de maşini din cel mai nou model al său, Modelul 3.

„Nu văd cum Tesla va supravieţui, având în vedere structura lor de capital, ceea ce înseamnă că au tone de datorii şi pierderi masive continue”, preciza  analistul John Thompson.

Pe de altă parte,Tesla a apelat anterior la investitori, pentru mai mulţi bani, precum şi la plăţi anticipate pentru clienţii care doresc noile modele.

Citeşte şi:

Rata anuală a inflaţiei a urcat din nou. Prețurile explodează

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.