„Testăm pentru Bucureşti” a început. 700 de bucureşteni, înscrişi în primele 25 de minute

-


Primăria Capitalei a început vineri programul „Testăm pentru Bucureşti”, în cadrul căruia 11.000 de bucureşteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR. De asemenea, la ora 13.00, a fost lansată platforma testampentrubucuresteni.assmb.ro.

 

Primarul general, Gabriela Firea a declarat, vineri, că în primele 25 de minute de la lansarea platformei 700 de persoane s-au înscris pentru demararea procedurilor pentru testarea Real Time PCR. De asemenea, în prima etapă vor fi acceptate 11.000 de înscrieri, dar persoanele interesate care nu reuşesc să efectueze testul vor rămâne în baza de date, fiind invitate la testare într-o a doua etapă a proiectului.

„Este vorba doar despre un exudat nazal şi faringian, am făcut şi eu un astfel de test. Nu este nimic invaziv, nu este de speriat. Testarea este gratuită. După ce vă veţi înscrie pe această platformă, veţi fi contactaţi de colegii noştri şi programaţi, de comun acord, la una dintre cele nouă clinici de stat şi private care sunt afiliate programului nostru, în ziua şi ora pe care le doriţi şi dumneavoastră. Nu va fi o problemă distanţa, pentru că avem 20 de laboratoare acreditate, pe care le conţin cele nouă clinici. Deci va fi destul de uşor de ajuns”, a declarat Gabriela Firea.

În schimb, directorul medical al ASSMB, Ablachim Turkes, a spus, că-n cazul în care vor fi depistate rezultate pozitive, laboratorul va informa persoanele în cauză, iar acestea vor fi subiectul unor anchete epidemiologice.

„Decizia ca persoanele infectate, dar asimptomatice, să fie internate într-un spital de boli infecţioase sau un spital suport aparţine în totalitate Comitetului Naţional pentru Situaţii Special de Urgenţă, nu Primăriei Capitalei”, a adăugat Gabriela Firea.

Joi, primarul general preciza că în cadrul programului „Testăm pentru Bucureşti” este vorba despre teste de tip antigen standard RT-PCR, „cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea” infecţiei cu SARS-CoV-2. Ea arăta că pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Bucureştenii vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr CI, vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris va primi un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă. Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Citeşte şi:

Coronavirus în România. 17.712 de români, infectaţi cu COVID-19. 1159 de pacienţi au murit


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.