Ține-i Doamne mulți și proști!

-


Parcă mai mult ca niciodată manualele școlare s-au întrecut în gafe. Organele au fost reașezate precum într-o pictură de Picasso, 12 e mai mare ca 16, orașele țării au fost mutate și cine știe câte alte surprize.

Ne putem aștepta la orice. S-a uitat cineva dacă Eminescu mai e poet? La Muzică mai avem Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si, Do? Că poate acum, la note muzicale, scrie Pla, Y, Bac, K. Și vedeți la Istorie să figureze clar că dacii au inventat iPhone-ul.

Poate-i vreun concurs la mijloc. Ministerul Educației a lansat o campanie națională. „Găsește 3 greșeli în manualele școlare și primești diploma de facultate”. O trimit ei de la distanță. Mai știi?

Poate-i vreo mișculațiune prin care se dorește verificarea gradului de atenție. Și uite că oamenii sunt. Încă.

Sau poate-i doar o metodă extraordinară prin care se încearcă îndobitocirea populației. Se pun bazele unei viitoare generații de 100% analfabeți funcționali, euglene cărora să le curgă bale din gură în timp ce se uită la televizoare din ce în ce mai mari, mănâncă porcării din ce în ce mai toxice și sunt catatonice când vine vorba de politică.

Aruncând în fața alegătorilor cei mai proști politicieni e clar care este puterea exemplului.

Uneori te uiți atât de descumpănit la prostia crudă din jurul încât parcă-ți vine s-o crezi p-aia că unii se chinuie să prostească populația pentru a o subjuga. Nu știi cine, nu știi de unde, dar e un război de lungă durată care are ca finalitate cretinizarea unei mase uriașe de oameni.

Vai de următoarea generație de elevi. Vor învăța că Pământul se învârte în jurul smartphone-ului, că cel mai rapid animal e BMW-ul și că 2 + 2 = burger.

Citește și:

Erdogan, SIS și cei șapte profesori de la liceul Orizont din Chișinău

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.