Ţiriac, atac dur în apărarea lui Năstase

-


Ion Ţiriac a reacţionat într-o scrisoare deschisă faţă de decizia Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF)  de a-i suspenda lui Ilie Năstase dreptul de a participa la competiţiile ITF.
În scrisoare, Ţiriac atrage atenţia că Năstase nu este suspendat de la turneele de Grand Slam, ATP sau WTA şi le cere reprezentanţilor WTA să-şi ceară scuze pentru comunicatul emis, întrucât Năstase nu a fost încă găsit încă vinovat.
Redăm integral conţinutul scrisorii:
„Vă scriu aceste rânduri în calitate de deţinător al turneului de la Madrid. E adevărat că finala a fost una spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru că aţi recunoscut acest lucru şi pentru cuvintele frumoase.
În altă ordine de idei însă, din păcate, aţi făcut o remarcă scoasă din context din punctul meu de vedere. Ilie Năstase e primul lider mondial care a fost atenţionat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul meciurilor de Fed Cup între România şi Anglia.
Spre mirarea mea şi surprinderea altor oficiali şi specialişti, supervizorul acelui duel a fost din Marea Britanie ceea ce, din punctul meu de vedere, e inadmisibil, având în vedere că meciul era între România şi Anglia. Chiar şi aşa, ITF a realizat că nimeni nu poate fi condamnat, înainte de a fi judecat, şi a decis la data de 12 mai 2017 să publice un comunicat prin care să clarifice faptele privind suspendarea lui Ilie Năstase.
Citez: „Suspendarea provizorie dictată împotriva domnului Năstase e aplicabilă doar evenimentelor organizate de ITF şi, de aceea, nu include turneele de Grand Slam“.
După cum puteţi vedea, Ilie Năstase nu e suspendat de la turneele de Grand Slam, ATP sau WTA, e suspendat doar de la competiţiile ITF.
Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să-şi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră.
Dacă, după judecarea ultimei instanţe, cineva e declarat vinovat, atunci situaţia se poate schimba.
Între timp, vreau să menţionez că trofeul competiţiei se numeşte Ion Ţiriac Trophy. Le-am transmis înainte de turneu organizatorilor că aş vrea ca domnul Năstase să fie prezent la ceremonia finalei şi nu regret nimic.
Îmi pare foarte rău de declaraţiile dumneavoastră, mai ales că, acum o săptămână, ITF şi-a clarificat poziţia.
Sper ca, după această scrisoare, suntem pe aceeaşi lungime de undă şi aveţi o înţelegere mai corectă a situaţiei.
Cu respect
Ion Ţiriac”
Năstase, care este căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia din 22 aprilie.

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.

De asemenea, lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația și în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon din perioada 3-16 iulie.

Citeşte şi: Ilie Năstase este imun la critici şi sancţiuni


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *