Toader confirmă că judecătorii din Serbia au cerut date despre Ghiţă

-


Ministrul Justiţiei a precizat că va trimite astăzi documentele cerute de magistraţii sârbi cu privire la infracţiunile comise de fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă în România.

„Judecătorii din Serbia au cerut informaţii cu privire la natura, conţinutul, modul de desfăşurare a activităţii infracţionale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei săptămâna trecută, am solicitat Curţii de Apel Ploieşti informaţiile necesare, le-am primit. Astăzi cel mai probabil vom primi originalul documentelor respective şi le trimitem în Serbia prin curierat rapid”, a declarat Tudorel Toader, la postul Antena3.

Potrivit acestuia, subiectul extrădării lui Sebastian Ghiţă de la Belgrad va fi discutat la sfârşitul lunii, când se va întâlni cu omologul său din Serbia.

Sebastian Ghiţă, reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv, a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro.  El  are reţinut paşaportul şi nu poate părăsi Belgradul.

Acesta  aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Când a fost prins de autorităţile sârbe, el avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

Mai puteţi citi şi: Trei poliţişti, cercetaţi

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.