Toader îi ameninţă cu judecata pe Predoiu şi Bogdan pentru o lege controversată

-


Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader susţine că îi va acţiona în judecată pe liberalii Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan, pentru că ar fi vehiculat „neadevărul” că legea privind recursul compensatoriu ar fi fost iniţiată în timpul mandatului său de la Ministerul Justiţiei.

 

„Repetăm, în speranţa de a se înţelege ! Legea privind recursul compensatoriu nu a fost iniţiată în timp ce eram ministru al justiţiei. Proiectul de lege a fost modificat, în mod substanţial, de către parlamentari. Sub semnătura mea, MJ a dat aviz negativ modificărilor parlamentare. Sub semnătura mea, MJ a susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege. Am dat numeroase dezminţiri faţă de informaţiile publice referitoare la contribuţia mea şi a MJ privind susţinerea legii referitoare la recursul compensatoriu”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan sunt doi dintre cei care au susţinut public că această lege ar fi fost iniţiată în perioada când conducea Ministerul Justiţiei.

„În speranţa clarificării acestei situaţii, în zilele următoare, voi acţiona în instanţa de judecată pe doi dintre susţinătorii acestui neadevăr – Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan!”, a adăugat Tudorel Toader.

Legea recursului compensatoriu a fost votată pe 9 mai 2017, de Camera Deputaților, decizională, cu 175 de voturi „pentru”, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, și 85 „împotrivă”, de la PNL și USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere.

Potrivit Ministerului Justiţiei, „au fost puse în libertate 16.217 persoane private de libertate”, 2.909 fiind eliberate pentru că pedeapsa le-a expirat ca urmare a recursului compensatoriu, în timp ce „un număr de 13.308 au fost puse în libertate condiţionat, conform hotărârilor instanţelor de judecată”.

Dintre aceştia, 968 s-au întors în închisoare după comiterea de noi infracţiuni sau ca urmare a altor cauze penale aflate pe rol.

Citeşte şi:

VIDEO. Comportament de mitocan al ministrului de Finanţe. Teodorovici a jignit o jurnalistă: „Îmi faceți curte? Faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși!”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.