Top 7 cele mai ieftine destinații turistice din lume din punct de vedere al vieții de noapte

-


Ți s-a întâmplat vreodată să ajungi la destinația de vacanță și să fii surprins de cât de mulți bani trebuie să scoți din portofel pentru o noapte de distracție în oraș? Ei bine, nu mai este cazul. Un site de oferte turistice a analizat aceste prețuri din 50 de orașe de pe Glob și a alcătuit un clasament al celor mai ieftine destinații din punct de vedere al vieții de noapte.

De la Miami la Ibiza, au fost luate în calcul mai multe costuri, printre care și prețul mai multor tipuri de băuturi alcoolice. Concluziile arată că dintre orașele europene, capitala Poloniei, Varșovia, are cele mai accesibile prețuri pentru distracțiile de noapte.

Potrivit statisticilor, un turist obișnuit cheltuie 81 de dolari (aproximativ 314 lei) pe noapte și iese în oraș două nopți pe săptămână. Aceasta înseamnă aproape 630 de lei pe săptămână – mai mult decât banii cheltuiți, în medie, pe alimente.

Această sumă de 81 de dolari se poate consuma foarte repede dacă te afli într-o destinație de vacanță recunoscută pentru viața de noapte și scumpă, cum ar fi Ibiza, Spania, dar poate deveni chiar prietenoasă pentru economiile tale dacă alegi să mergi într-un oraș cu un cost mai mic de trai, precum São Paulo, Brazilia.

Recomandarea consultanților în turism este, bineînțeles, de a face o serie de cercetări amănunțite în acest sens înainte de a pleca în vacanță.

Un site cu oferte turistice a lansat recent un raport care poate fi de ajutor celor care vor să meargă în curând în concediu. Acesta a analizat 50 de orașe din jurul lumii din punct de vedere al prețului vieții de noapte în cinci cluburi de top din fiecare, dar și al calității evenimentelor la care pot lua parte turiștii – pe baza evaluărilor online. Iată care s-au dovedit a fi cele mai ieftine destinații:

  1. Cape Town, Africa de Sud – 15,83 dolari (61 lei).
  2. Varșovia, Polonia – 18,53 dolari (72 de lei);
  3. Praga, Republica Cehă – 26 dolari (101 lei);
  4. Calgary, Canada – 26,16 dolari (102 lei);
  5. Edinburgh, Marea Britanie – 26,95 dolari (105 lei);
  6. São Paulo, Brazilia – 28,02 dolari (109 lei);
  7. Leipzig, Germania – cost total: 28,30 dolari (110 lei);

Citește și: 

Zece semne că te afli într-o rutină periculoasă pentru fericirea și sănătatea ta psihică

De ce ne pierdem puterea de concentrare pe măsură ce înaintăm în vârstă

De ce n-ar trebui să postezi prea des pe pagina de Facebook a afacerii tale

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.