Top cinci cele mai inovatoare țări din lume, în 2017

-


Universitatea Cornell, școala de afaceri INSEAD și Organizația Mondială a Proprietății intelectuale au lansat anual, începând cu 2008, Indicele Global de Invoare.

Acest indice este, în esență, un calasament al celor mai inovatoare țări din lume. Câștigătorii din acest an nu sunt străini în acest top, dominând șapte categorii generale: cercetare, infrastructură, instituții, piață și afaceri și un angajament față de cunoaștere și creativitate.

Astfel, iată care sunt cele mai inovatoare țări din lume în 2017:

  1. Elveția

Această țară este campioană la capitolul inovare încă din anul 2011, datorită economie și abilității de a transforma gândirea inovatoare în proiecte lucrative. De exemplu, banca locală UBS folosește acum realitatea virtuală pentru a prezenta portofoliile de investiții clienților săi.

  1. Suedia

Universitățile și studenții bine-pregătiți din această țară au menținut Suedia în top trei în ultimii șase ani.

  1. Olanda

Cu un volum uriaș de brevete depuse, Olanda conduce în topul țărilor cu cele mai sofisticate afaceri. De asemenea, Olanda ocupă loc fruntaș și la capitolul cunoștințe și rezultate tehnologice.

  1. Statele Unite

Statele Unite ale Americii au ocupat și anul trecut locul patru în acest clasament, datorită pieței globale puternice, valorilor tranzacțiilor pe acțiuni și implementării pe scară largă a noilor tehnologii privind internetul.

  1. Marea Britanie

Succesul Regatului Unit în infrastructură menține această țară în top cinci cele mai inovatoare state din lume. Marea Britanie, însă, a înregistrat scoruri mici la capitolul educație și productivitatea.

Citește și:

Cum să ai o părere mai bună despre tine? Ai nevoie de doar 30 de minute pe zi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.