Top cinci moduri prin care poți economisi bani la care nu te-ai gândit niciodată

-


 

Probabil că te-ai săturat să tot auzi cum oamenii, indiferent că sunt părinții tăi, prietenii sau un consilier personal, îți spun că ar trebui să începi să economisești mai mulți bani. Și, totuși, tu nu reușești să strângi un leu în plus.

De ce? Pentru că tu nu ai nevoie ca cineva să te bată la cap, ci să îți ofere sfaturi și soluții. Drept urmare, iată cinci metode prin care poți economisi bani, extrem de simple și la care, probabil, nu te-ai gândit niciodată:

  1. Ia-ți mâncare de acasă pentru prânz

O modalitate excelentă prin care poți să faci economii este să îți prepari masa de prânz acasă. Dacă te limitezi în a lua masa de prânz în oraș doar în weekend, vei vedea o creștere considerabilă în pușculița ta.

  1. Închiriază sau împrumută o rochie sau un costum

Cu atâtea nunți ale prietenilor, conferințe, petreceri corporative sau chiar nopți de iești cu fetele sau băieții, poate fi foarte ușor să-ți găsești o scuză pentru a-ți cumpăra o nouă rochie sau un nou costum în fiecare lună. Dar dacă vreți să strângeți niște bani, mai bine încercați ca atunci când apare câte un eveniment să împrumutați de la prieteni niște haine ori să le închiriați.

  1. Fă-ți ordine în dulap

Știi că dulapul tău este o adevărată gaură neagră. Acolo poți găsi aproape orice în materie de haine, dacă ești suficient de perseverent atunci când cauți. Drept urmare, nu-ți mai cumpăra lucruri noi în fiecare săptămână, fă-ți ordine în dulap și vei fi surprins de ce vei găsi.

  1. Optați pentru un transfer automat de bani

O modalitate ușoară prin care poți să-ți umpli pușculița mai repede este de a vă configura contul bancar pentru un transfer automat de bani, care să aibă loc în fiecare lună, către un cont separat de economii.

  1. Sari peste baruri weekend-ul acesta

Gândește-te: pleci de acasă, iei taxi, ajungi la club, comanzi ceva de mâncare și ceva de băut, noaptea continuă cu încă câteva pahare de băutură. Pentru a ajunge acasă, iei din nou taxi. Numai cheltuieli. Limitează-ți ieșirile la doar două weekend-uri pe lună și astfel vei avea șansa, într-adevăr, să observi o creștere consistentă a economiilor.

Citește și: 

Eurostat: România, cea mai mare creştere economică din UE


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *