Tot ce trebuie să știi despre înscrierea copilului la clasa pregătitoare

-


Începând din data de 4 martie, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare.

 

La solicitarea părinţilor, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea necesară.

Înscrierile se pot face la școala la care părintele doreşte înscrierea copilului în baza unei cereri-tip de înscriere ce poate fi completată şi validată direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. De asemenea, cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online (procedura va fi disponibilă începând cu data de 4 martie). Însă, după completarea cererii, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care doresc înscrierea copilului pentru validarea ei.

Actele necesare:

  • Cerere-tip de înscriere (disponibilă începând din 4 martie)
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • Copie şi original al certificatului de naştere al copilului
  • Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public în intervalul 26 februarie – 9 martie. Părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Există două etape de înscriere: Prima etapă de înscriere este între 4 și 22 martie, iar a doua între 2 și 8 aprilie,

Informații suplimentare puteți găsi aici

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.