Trăim într-o monarhie, dar n-o vede nimeni

-


Nu-i înțeleg pe monarhiștii care vor capete încoronate în România. Nu că nu le înțeleg plăcerea perimată, ci nu știu cum de nu pot vedea realitatea sinceră: trăim într-o monarhie. E un hibrid, o pluri-monarhie, dar tot una cu iz regesc.

Dacă fiul Vioricăi Dăncilă este consilier la Curtea de Conturi e clar că-i monarhie. Coroana e mai mică, dar tot o bijuterie deasupra capului. Fiica lui Florin Iordache a moștenit un post cald la Cancelaria Băncii Naționale. Altă întrebare?

Cum puteți nega ereditatea conducerii în România când plozii lui Meleșcanu, Bădălău și Daea se lăfăie în confortul specific celor cu „sânge albastru” spălăcit în Dâmbovița?

Oameni buni, asta-i monarhie. N-avem un rege, ci mai mulți. Au topit clanțele de aur de la vilele de neam prost și și-au făcut sceptru și coroană. Apoi, susținuți de un popor la fel de inteligent ca-n Evul Mediu, au început să împartă/doneze/lase moștenire funcții pentru urmași.

Regele Mihai s-a dus, dar avem regele Tudorel Toader, regele Adrian Țuțuianu, regele Mircea Cosma și lista poate continua la nesfârșit. Dacă am bate monede cu fețele tuturor suveranilor, am distruge sistemul monetar din Europa și n-am avea habar cum să-i înghesuim pe toți pe moneda de 2 bani.

Ion Iliescu, Băsescu, Năstase, toți și-au lăsat copiii la loc călduț dintr-un instinct primordial de grijă.

Vă cramponați degeaba să punem coroană acvilei de pe stemă. La cum arată țara asta trebuie s-o cocoșăm sub greutatea coroanelor. Și s-o schimbăm într-un pițigoi obedient.

Avem și noi nunți regale, nu doar englezii. Televiziunile noastre relatează cu aceeași foame încuscririle românești și plebea e acolo să fluture batiste și să se bucure de succesul celor care-i exploatează.

Ca să nu mai spun că în caz de răzbel toți regii ăștia reușesc să scoată o armată în stradă și să anihileze dușmanul.

Români, trăim într-o monarhie. E mai ciudată, atipică, dar tot monarhie se numește.

Citește și:

Gheorghe Dincă trebuie dus la detectorul de minciuni, nu la psihiatru. Semne mari de întrebare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.