Tratament pe bază de umilință la spitalul de urgență din Ploiești

-


O bătrână adusă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a fost dată afară de medicul de gardă pe motiv că este „o boschetăriţă”.

Întreaga scenă a fost povestită într-o postare pe Facebook de un martor prezent în spital.

Acesta descrie într-o postare pe contul de Facebook că bătrâna ”care abia se mai ţinea pe picioare” a fost adusă cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti în data de 31 martie.

Femeia a aşteptat cinci ore, fără să fie băgată în seamă de personalul spitalului. Când într-un final a intrat în cabinetul medicului, acesta din urmă ar fi ieşit pe hol şi i-ar fi reproşat asistentei de la triaj că se va ocupa de ea când şi dacă va avea timp.

”31 martie Spitalul Judeţean Ploieşti, Centru primiri urgenţe. O bătrână adusă cu ambulanţa şi lăsată în sala de aşteptare. Orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenţie. Cineva îi dă o banană bătrânei apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea, (trei pahare de apă a băut, săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmiera să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri, o aşează pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. In sala de aşteptare lumea răsuflă uşurată, dupa 5 ore bătranica este băgată în seamă. Dar minunea a ţinut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îl mai deranjeze căci bătrâna ”este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp”. S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschetari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmăreau fiecare mişcare”, a scris Luiza Ilie în postarea sa pe Facebook, potrivit Adevărul.

Spitalul a început o anchetă. ”Deocamdată nu am numele pacientului şi nici nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo. Medicul de gardă este cel care decide dacă un pacient trebuie sau nu internat. O să verificăm cine a fost de gardă în ziua respectivă şi încercăm să identificăm pacientul. Dacă se confirm ceea ce s-a scris pe Facebook, pot spune că atitudinea este de sancţionat. Dar trebuie să vorbim cu toţi protagoniştii”, a declarat Marius Nicolescu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, citat de Adevărul.

Cazul nu este singular și sancționarea lui, dacă faptele se confirmă, ar trebui să se finalizeze cu excluderea medicului din această profesie. Atunci când condiționezi actul medical de statutul social al pacientului nu ar trebui să mai ai dreptul să profesezi.

Citește și:

Proiect: Persoanele cu condamnări de până la 5 ani își vor putea executa pedeapsa acasă


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.