Tratați natural gastrita și ulcerul!

-


Gastrită și ulcerul gastro-duodenal reprezintă afecțiuni tot mai des întâlnite, manifestate prin senzația de durere și arsură epigastrică, foame dureroasă, balonări, senzație de greață, sughit repetat, scăderea poftei de mâncare.

Este bine de știut că există terapii naturale deosebit de eficiente, fără efecte adverse, care ameliorează simptomele și previn apariția complicațiilor.

În primul rând avem nevoie de un stil de viață care include:

  • Fără alcool, cafea, ceai negru și verde, băuturi energizante, băuturi carbogazoase, mâncare tip fast-food; la fel se evita administrarea de medicamente antiinflamatorii; fumatul, stresul pot declanșa crizele dureroase.
  • Mesele trebuie să fie regulate, în cantități mici, să fie evitate alimentele prăjite, afumaturile, rântașurile, grăsimile animale, dulciurile concentrate, condimentele iuți (cu excepția ghimbirului), supele și ciorbele de carne, legumele nefierte, alimentele și băuturile prea reci sau prea fierbinți.
  • Respectarea orelor de odihnă

Se pot utiliza ceaiuri din plante cu acțiune antiseptică, anticolitica, cicatrizantă și regenerantă a epiteliului gastrointestinal, reducerea hipersecretiei acide și a meteorismului, stimularea secreției mucusului gastric: macerat din lemn dulce; infuzie de gălbenele, de salcâm, de roiniță, de sunătoare, de lavandă, de mușețel, de mentă, de frunze de zmeur, fenicul, nalba mare; este de preferat ca aceste ceaiuri să se folosească în combinații, administrate înainte de masă (cu 15-30 minute), 2-3 căni/zi.

Pentru gastritele sau ulcerele apărute pe fond de stres…Continuarea articolului se găsește aici

Dr Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie

MEDICA RD


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.