Trei gesturi care-ți pătează reputația la locul de muncă

-


Există o mulțime de situații care-ți pot păta reputația la serviciu și nu este întotdeauna ușor să treci cu bine peste ele. Desigur, calitatea muncii contează, dar acțiunile mici de zi cu zi se adaugă pentru a crea o imagine de ansamblu despre cine ești cu adevărat.

Iată câteva greșeli care-ți pot strica, treptat, imaginea în ochii colegilor și-ai șefului.

Spui ”Da” mereu

Dacă ești angajat de puțin timp, s-ar putea să fie o idee bună să accepți toate sarcinile de lucru pe care le trasează superiorii tăi. Ai grijă, însă, să nu cazi în extremă și să devii ”de neînlocuit” într-un sens negativ.

De multe ori, atunci când angajații spun ”Da” fiecărei sarcini care le este prezentată de șefi, ajung să fie considerați atât de „buni” încât devin singura persoană care pot duce la bun sfârșit respectivele proiecte.

Din nefericire, spun experții în carieră, acești angajați nu sunt promovați niciodată tocmai pentru că devin cele mai potrivite persoane pentru postul pe care-l ocupă în prezent, iar șefii au nevoie de ei în acel rol.

Singura ta grijă este ce gândește șeful tău

Șeful tău nu este unica persoană care contează la locul de muncă, chiar dacă de el poate depinde rămânerea ta în companie, spun specialiștii.

Și colegii tăi contează, iar ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-i întorci împotriva ta. Deci da, e bine să-ți impresionezi șeful, dar nu face asta cu prețul deranjării colegilor tăi.

Te bazezi pe superiori pentru a rezolva conflicte minore

Bineînțeles, dacă ai o dispută serioasă cu un coleg, care necesită implicarea departamentului de Resurse Umane, este cazul să-l informezi și pe șeful tău de cele întâmplate. Dar dacă este vorba despre ceva minor, nu merge direct la superiori pentru a te plânge, chiar dacă pare cea mai facilă cale. Gestul tău va fi catalogat drept pueril.

Încearcă să rezolvi conflictul pe cont propriu. Dacă nu reușești, ignoră-l pur și simplu pe colegul respectiv. Abia dacă situația devine prea deranjantă este timpul să mergeți în biroul șefului pentru discuții.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.