Trei greșeli din cauza cărora nu obții job-urile la care visezi

-


Căutarea unui loc de muncă este destul de dificilă. Dacă vrei să ai succes ar trebui să eviți câteva obiceiuri greșite pe care majoritatea candidaților le au. Pare exact pe dos, dar, printre altele, depunerea CV-ului la prea multe locuri de muncă este în detrimentul tău.

Candidezi pentru prea multe job-uri

Această strategie superficială de căutare a locurilor de muncă rareori oferă rezultatele așteptate. Dar, spun specialiștii în Resurse Umane, este una dintre cele mai frecvent întâlnite greșeli pe care le fac solicitanții de job-uri.

Din nefericire, strategia nu ajută pe nimeni.  Bineînțeles, nu servește angajatorilor, deoarece astfel aceștia primesc o mulțime de candidaturi care, deseori, pot să nu fie relevante pentru ei. Dar nu este grozav nici pentru tine, pentru că este nevoie de mult timp pentru a completa toate actele pe care trebuie să le depui.

O abordare mai puțin exhaustivă, cu mai puține companii pe listă, este mult mai probabil să ducă la un răspuns pozitiv.

Nu cunoști deloc cultura companiei

Trebuie să te asiguri că analizezi înainte companiile pentru care crezi că ți-ai dori să lucrezi. Asta înseamnă să afli feedback-ul angajaților pe site-urile specializate în anunțuri de locuri de muncă și de pe rețelele de socializare.

Nu mergi la interviu ”înarmat” cu cerințe clare de salariu

Multe persoane ajung la interviu neechipate cu datele de care au nevoie pentru a negocia un salariu potrivit.  Cei care primesc job-ul pentru care candidează sunt aceia care știu exact cât valorează munca lor și știu să ceară, argumentat, exact salariul care i-ar mulțumi.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.