Trei întrebări pe care trebuie să ți le adresezi la final de an ca să progresezi în carieră

-


Se apropie un nou an, dar înainte de a începe să alcătuiești lista cu obiectivele pentru 2018, priește puțin la cum arată în prezent cariera ta. Analizează-ți succint ultimul an petrecut la serviciu ca să vezi ce trebuie să schimbi pentru a evolua și mai mult.

  1. Ce obiective de carieră ai realizat?

Fără îndoială că ți-ai ales câteva provocări pentru tine anul trecut, dar ceea ce contează e dacă ai și acționat pentru îndeplinirea lor. Ai condus un proiect care te-a ajutat să devii mai cunoscut la locul de muncă? Ai obținut promovarea la care râvneai? Sau ai reușit doar să treci prin stresul de la serviciu fără să progresezi vreun pic?

Fă o listă cu realizările tale, indiferent dacă a fost ceva măreț, cum ar fi obținerea unei majorări salariale, sau ceva mai puțin de ajutor pentru cariera ta viitoare. Când vezi ce ai făcut în doar un an de zile devii mult mai motivat, susțin psihologii.

  1. Ai acumulat mai multe cunoștințe? Ai mai multe abilități?

Un test sigur pentru dezvoltarea profesională este de a compara setul de abilități – potrivite pentru locul tău de muncă – pe care le aveai la începutul anului cu cele pe care le ai în prezent.

Ai participat la conferințe, ai urmat diverse cursuri, ai obținut noi diplome? Dacă nu poți să te autoevaluezi, cere un feedback superiorilor tăi. Astfel, le vei arăta că-ți dorești să progresezi din punct de vedere profesional și că locul actual de muncă te preocupă cu adevărat.

  1. Ce întâmplare de la serviciu, petrecută în anul ce-a trecut, ai schimba dacă ar fi posibil?

Dacă nu există nimic pe care să-l schimbi în ultimul an petrecut la serviciu înseamnă că deții secretul perfecțiunii profesionale. Dar, în mod realist, a existat cu siguranță un eveniment – o greșeală, o oportunitate ratată – pe care ai dori să-l abordezi diferit. Recunoașterea greșelilor și a regretelor este primul pas spre a nu le repeta. Următorul pas este să faci mici modificări pentru a evita să urmezi din nou aceeași cale.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.