Trei lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată atunci când susții un interviu de angajare

-


 

Nu e greu să participi la un interviu de angajare. Însă de la o discuție cu potențialul tău angajator și până la obținerea unui loc de muncă este cale lungă.

Totul constă în felul în care abordezi acel interviu, răspunsurile pe care le dai la întrebările adresate și lucrurile pe care le spui despre tine și despre trecutul tău. De aceea este imperios să fii atent la fiecare cuvânt, pentru că unele pot fi decisive și îți pot reduce șansele de angajare de la 50% la 0% într-o secundă.

Iată, astfel, care sunt cele cinci lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată atunci când susții un interviu de angajare:

  1. Ce rol voi avea în companie?

De obicei, ar trebui să știi dinainte să ajungi în cameră cu potențialul tău angajator cu ce se ocupă compania respectivă și să fii sigur de ceea ce-ți dorești să faci în cadrul întreprinderii. Experții explică că întrebările de acest gen sugerează faptul că ești dispus să lucrezi în orice departament ți se cere. Există șanse să obții un loc de muncă, însă cu siguranță nu va fi cel la care te-ai așteptat înainte de interviu, mai ales din punct de vedere financiar. Este foarte important să arăți că îți cunoști abilitățile.

  1. Scuze, nu sunt foarte punctual.

Nu este o idee bună să evidențiezi defectele, precum faptul că întârzii tot timpul. Angajatorii susțin că nu au încredere într-o persoană care nu este punctuală, pentru că asta dovedește o lipsă de disciplină.

  1. Care este politica de concedii a companiei?

Aceasta este o întrebare mai mult decât interzisă. Dacă vei avea o astfel de curiozitate în timpul interviului tău de angajare, să fii sigură că „Te contactăm noi” înseamnă „Nu te vom angaja niciodată”, pentru că nimeni nu vrea să angajeze pe cineva care se gândește la pauză înainte de a începe munca.

Citește și: 

Cel mai bun sfat de carieră de la cel mai bogat om în viață


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *