Trei metode eficiente de a economisi mai mulți bani. Cum poate limba pe care o vorbești să influențeze acest lucru

-


Chiar dacă nu ai datorii sau cheltuieli majore în plan, banii pot fi în continuare greu de gestionat. Mai mulți specialiști în domeniul financiar ne arată care sunt trei dintre cele mai eficiente metode prin care putem câștiga și economisi cât mai mult.

Concentrează-te pe prezent

Economistul Keith Chen vorbește despre importanța tratării a ceea ce urmează se se întâmple ca și cum ar fi vorba despre timpul prezent.

Din cercetările sale, oamenii care vorbesc limbi în care nu se folosește frecvent timpul viitor – „Plouă mâine”, în loc de „Va ploua mâine” – economisesc, în general, mai mulți bani.

Pentru persoanele care doresc să cheltuiască mai puțin, sfatul lui Chen este să gândească în termeni similari. Focalizarea mai puțin asupra viitorului ar putea ajuta oamenii să simtă nevoia imediată de a economisi astăzi.

Cunoaște-ți valoarea profesională

Unul dintre principalele modalități prin care oamenii se pot ajuta financiar este să-și sporească veniturile, ceea ce le permite să-și mărească economiile și să acopere cheltuielile sau datoriile.

Consultantul Casey Brown ne încurajează să ne gândim mai des la cât de mult contăm noi la locul de muncă. Concentrează-te pe rezultatele bune și pe valoarea pe care o aduci la job-ul tău și nu vei simți cererea de mărire salarială ca pe o laudă de sine gratuită, spune ea.

Este bine să știi ce salarii au colegii tăi de muncă

Poate că cea mai simplă metodă de a pune în aplicare sfatul lui Brown este să știi care este poziția ta în domeniul de activitate în care lucrezi. David Burkus, un cercetător în Management, încurajează atât angajații, cât și companiile să divulge salariile. Cercetările sale au constatat că angajații sunt mai fericiți, iar companiile dau dovadă de mai puțină discriminare atunci când se întâmplă acest lucru. De asemenea, îi ajută pe oameni să simtă că munca lor este corect răsplătită.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.