Trei mituri despre exercițiile fizice! Cum să te antrenezi corect și eficient

-


 

Jurnalistul de sănătate Robert J Davis și celebrul antrenor de fitness Brad Kolowici au arătat care este adevărul științific din spatele celor mai comune mituri în legătură cu exercițiile fizice.

Astfel, potrivit celor doi exercițiile fizice pot fi neînțelese. Din cauza manipulării globale care s-a manifestat în ultimul deceniu în acest sens, ne este greu să separăm adevărul de minciună:

1. Încălzirea înainte de antrenament.

Cei mai mulți dintre noi am învățat la orele de sport că înainte să începem antrenamentul trebuie să ne încălzim, făcând stretching, pentru a preveni accidentarea. Însă, studiile de specialitate nu au reușit nici până în ziua de astăzi să susțină această teorie. Mai mult, unele cercetări arată că încălzirea poate chiar să dăuneze prin afectarea peformanței. Cea mai bună abordare este, potrivit experților, începerea antrenamentului cu exerciții ușoare, a căror dificulatate să crească treptat.

2. Exercițiile pe stomacul gol ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor

Explicația rațională din spatele acestei teorii ar fi că atunci când depozitele de carbohidrați din organism sunt epuizate, corpul începe să ardă din grăsimi pentru a putea funcționa. Este, într-adevăr, există un oarecare adevăr aici, însă este vag. Cercetările au arătat că o astfel de rutină nu stimulează suficient de mult scăderea în greutate, ba chiar în unele cazuri deloc.

3. Purtarea greutăților în timpul mersului

Nu există efecte negative dacă în timp ce mergeți purtați greutăți legate de glezne. Dar cu siguranță nu sunt nici efecte pozitive vizibile. Dacă vreți să faceți exerciții cu greutăți, programați o oră pe zi, mergeți la sala de fitness și realizați acele exerciții la intensitate maximă. Doar așa veți avea rezultate maxime.

Citește și:

Care este cel mai mare regret al oamenilor peste 65 de ani? Răspunsul te va surprinde


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *