Trei obiceiuri care par sănătoase, dar care în realitate nu sunt! Iată de ce trebuie să te ferești

-


 

Azi untul te va ucide și margarina nu. Mâine va fi invers. Un articol afirmă că a jogging-ul îți distruge articulațiile, altul susține că îți întărește oasele.

De aceea, nu e de mirare că atât de mulți oameni care vor să trăiască sănătos sunt atât de confuzi. Aceste informații contradictorii ne bagă pe toți în ceață. În lumea noastră sedentară și plină de tentații este destul de greu să fim dedicați unei diete, mai ales din cauza faptului că există obiceiuri care par sănătoase, dar care, în realitate, sunt dăunătoare.

Iată câteva dintre acestea:

  1. Eviți grăsimea

De ani de zile, grăsimea este inamicul numărul unu al sănătății, medicii și nutriționiștii avertizânt constant că dragostea de slănină și brânză poate produce, în final, un atac de cord.

Oamenii de știință, însă, susțin contrariul. Aceștia susțin că oamenii care nu consumă grăsime sunt la fel de predispuși riscurilor precum cei care exagerează în acest sens. Drept urmare, ei recomandă consumul de alimente cu grăsimi, dar în cantități rezonabile. De asemenea, aceștia atrag atenția la alimentele procesate, care ar trebui eliminate total din dieta zilnică.

  1. Folosești săpun antibacterian

Spălarea mâinilor în mod regulat este o modalitate foarte bună de a te feri de infecții și boli, însă nu o face cu săpun antibacterian. Administrația pentru Alimente și Medicamente a interzis, recent, cele mai multe tipuri de săpunuri antibacteriene de pe piață, din cauza efectelor secundare pe care le produc. Drep urmare, dacă mai ai pe acasă un astfel de produs, aruncă-l și folosește un săpun normal.

  1. Bei sucuri și smoothie-uri

Marketingul din ziua de astăzi insistă pe faptul că fructele și legumele în formă lichidă reprezintă o modalitate excelentă prin care te poți menține sănătos. Medicii, însă, nu sunt convinși de acest lucru. Ei susțin fructele și legumele ar trebui consumate în forma lor naturală, pentru că astfel vom beneficia de toate fibrele și substanțele nutritive care sunt eliminate atunci când le transformăm în lichid.

Citește și:

Unul dintre cei mai de succes oameni ai lumii, avertisment sumbru: „Urmează Al Treilea Război Mondial”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.