Trei semne că nu vei fi bogat niciodată

-


Nu toată lumea reușește să identifice și să și fructifice oportunitățile de a se îmbogăți. Ca să sporești șansele de a ajunge în scurt timp la o avere impresionantă trebuie să te asiguri că nu faci aceste trei greșeli. 

Lucrezi din greu, dar nu inteligent

În școală, învățăm că dacă muncim din greu vom avea succes în viață.  Dar asta e doar jumătate din poveste, avertizează un consilier financiar. „Dacă tot ceea ce faci în viață este să muncești din greu pentru diverse companii, nu vei deveni niciodată bogat, spune el.

Pentru a te îmbogăți este nevoie să lucrezi și inteligent. O modalitate prin care să faci asta este să-ți investești banii la bursă sau într-un fond de pensii.

Întâi cheltuiești și abia apoi economisești

Dacă vrei să te îmbogățești, întâi economisește. Cei mai mulți oameni atunci când primesc salariul se grăbesc să cumpere toate produsele la care au visat la final de lună sau să plătească facturile, iar apoi pun deoparte banii rămași. Secretul, spun experții, este să faci exact invers.

Cumperi lucruri pe care, în realitate, nu ți le permiți

Dacă trăiești mai ”scump” decât ți-ar permite veniturile nu te vei îmbogăți niciodată. Nu cumpăra produse care-ți consumă un procent prea mare din salariu și, mai ales, nu face un obicei din asta.

Chiar dacă la un moment dat începi să obții o mărire de salariu, nu folosi asta ca pe un motiv de a cheltui mai mult.

Nu cumpăra mașini pe care ți le permiți, dar a căror întreținere depășește suma alocată lunar pentru cheltuieli, nu cumpăra obiecte de lux decât atunci când rămâi cu atât de mulți bani în urma achiziției, încât nu simți că ai cheltuit ceva, mai spune specialistul.

Citește și: 

Top 5 cele mai bănoase meserii “murdare”. Nu sunt pentru cei slabi de înger

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *