UPDATE. FOTO. Traficul feroviar se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Zam-Câmpuri. Se execută lucrări în zona deraierii

-


UPDATE. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar se desfăşoară în continuare pe un singur fir circulaţie între staţiile Zam – Câmpuri Surduc.

sursa foto: Gheorghe Chiţu/Facebook

„În cursul zilei de 14 martie 2019, echipele feroviare de intervenţie au ridicat şi repus pe șină toate cele 5 vagoane deraiate, din compunerea trenului privat de marfă.

În zona deraierii personalul de specialitate al Regionalei CF Timişoara va executa începând de astăzi lucrări de reparaţii la linie pe o distanță de 180 de metri, fiind de asemenea necesară înlocuirea componentelor infrastructurii – traverse, prinderi orizontale şi verticale – rupte sau avariate de vagoanele deraiate.

Vă reamintim că joi, 14 martie 2019, 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat de câte un boghiu la ieşire din staţia Zam, pe firul II. Trenul de marfă, aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, avea în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord.

Cauzele acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de comisia de anchetă”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de CFR SA.

sursa foto: Gheorghe Chiţu

UPDATE 11.23: Traficul feroviar între staţiile Zam -Câmpuri Surduc se desfăşoară în momentul de faţă pe un singur fir din cauza deraierii a cinci vagoane de la un tren privat de marfă. De asemenea, este aşteptată intervenţia unui tren special cu vinciuri pentru a repune pe şine vagoanele, anunţă CFR SA.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar între staţiile Zam – Câmpuri Surduc se desfăşoară la această oră doar pe firul I, din cauza deraieriide câte un boghiu a 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, la ieşire din staţia Zam, pe firul II.

Trenul de marfă, care aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, are în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord. La faţa locului echipele deintervenţie feroviară ale Regionalei CF Timişoara vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor cu un tren de ajutor cu vinciuri, care va fi îndrumat din staţia Simeria.
 
Cauzele acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de comisia de anchetă”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de CFR SA.

sursa foto: Gheorghe Chiţu

Ştirea Iniţială:

Un tren a deraiat joi în județul Hunedoara, 5 vagoane ieșind de pe șine. Traficul feroviar între staţiile Zam şi Câmpuri Surduc se desfăşoară joi doar pe firul I. Garnitura aparține unui operator privat.

„Deja reprezentanții companiei au luat măsura ca toate trenurile de călători să circule pe celălalt fir. La fața locului se va acționa cu un tren special care va asigura repunerea pe șine. Se vor înregistra mici întârzieri”, a explicat, la Digi24, Oana Brânzan, purtător de cuvânt la CFR Infrastructură.

„Trenul de marfă, care aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, are în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord. La faţa locului echipele feroviare de intervenţie ale Regionalei CF Timişoara vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor cu un tren de ajutor cu vinciuri, care va fi îndrumat din staţia Simeria. Cauzele acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de comisia de anchetă”, precizează sursa citată.

Este al treilea incident de acest fel în ultimele două săptămâni. În data de 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov – Curtici a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin.

În 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.