Tribunalul București a decis: Dan Voiculescu va rămâne în închisoare

10 ianuarie 2017 - 16:16 -


Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, marți, cererea de eliberarea condiționată a fostului senator Dan Voiculescu care își execută în prezent pedeapsa la  Penitenciarul Jilava.

Tribunalul a respins o contestație a lui Dan Voiculescu și a menținut decizia dată pe 13 decembrie 2016 de Judecătoria Sectorului 5, care nu a fost, la rândul său, de acord cu eliberarea condiționată a omului de afaceri. Atunci,  judecătorul a precizat că Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi a dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

După ce a fost încarcerat, Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi și a participat la diferite activități în penitenciar, datorită cărora pedeapsa îi va fi scurtată.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017, dar inițial, instanţa a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere, spre finalul lunii mai.

Dan Voiculescu a fost condamnat pe 8 august 2014, la zece ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Citește și:

Ministrul Energiei: ,,Debitul Dunării ne îngrijorează și de aceea am convocat o întâlnire’’

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *