Trucuri psihologice: Ce să faci la cumpărături pentru a cheltui de două ori mai puțin

-


Atunci când mergem la cumpărături suntem acaparați de un impuls aproape malițios de a cheltui chiar și ultimul ban din buzunar.

Dar există o rezolvare în acest sens. Psihologii au dezvăluit trucurile prin care putem cheltui mult mai puțin atunci când ieșim la shopping:  

Testează-ți dorința

Cu alte cuvinte, nu acționa la primul impuls. Dacă vezi ceva care-ți place foarte mult și care costă o avere, acordă-ți un răgaz de 20 de minute în care să fii ocupat cu altă activitate. După acest timp, gândește-te dacă mai vrei acel produs. Dacă nu mai ești atât de interesat de el, înseamnă că totul a fost doar o dorință de moment.

Gândește-te dacă nu cumva ai deja un produs asemănător

„Nu este neobișnuit ca oamenii să cumpere lucruri noi pentru că au atât de multe încât nu pot vedea ce le lipsește”, afirmă un psiholog. Acesta ne recomandă să renunțăm la ceea ce este cu adevărat nefolositor o dată la câteva luni, când ar trebui să reorganizăm spațiile de depozitare. Astfel, vom putea face un inventar corect al tuturor produselor pe care le deținem.

Folosește toate produsele pe care le cumperi

Multe persoane refuză să folosească lucrurile care le plac cel mai mult. De ce? Adesea, pentru că vor să protejeze aceste produse, deoarece le îndrăgesc atât de mult încât nu vor să se uzeze repede. În loc să folosească aceste obiecte,  cumpără o mulțime de alte lucruri mai ieftine pentru a le utiliza zi de zi.  Abordarea este greșită și ne golește semnificativ portofelul, mai ales dacă produsele care ne plac – și pe care apoi nu le folosim – sunt scumpe.

Nu cumpăra pachete de tipul ”2 plus 1 gratis”

De cele mai multe ori, aceste oferte sunt o capcană – de obicei ți se oferă gratis produsul cel mai ieftin, iar tu cazi în capcana de a cumpăra un produs scump de care nu prea ai nevoie doar pentru a-l primi pe cel ieftin în dublu exemplar.

Citește și: 

Pe ce cheltuie banii cei mai tineri miliardari ai lumii

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.