Trump a găsit vinovatul în dosarul nord-coreean

-


Preşedintele american, Donald Trump este de părere că Beijingul „complică lucrurile” în ce priveşte dosarul nord-coreean, iar negocierile între Washington şi Phenian sunt în impas.

„China complică foarte mult lucrurile în privinţa relaţiei cu Coreea de Nord, O parte a problemei cu Coreea de Nord este legată de diferendele comerciale cu China”, a declarat Donald Trump, reafirmând că are „o relaţie fantastică” cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, pe care l-a întâlnit la mijlocul lunii iunie în Singapore.

Potrivit acestuia, Washingtonul trebuie să reglementeze relațiile comerciale cu Beijingul pentru că lezează interesele SUA.

„I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că nu facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene”, a scris vineri pe Twitter preşedintele Statelor Unite, anunţând anularea vizitei.

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un au semnat un acord comun între cele două state, în urma summitului istoric dintre cei doi lideri, organizat la Singapore, din iunie.

Citește și:

Criza de presă porcină

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.