Trump: ”Riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”

-


Preşedintele SUA Donald Trump a avertizat marţi cu privire la riscul prelungirii măsurilor de izolare pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19, măsură care a aruncat economia americană în criză, scrie AFP.

 

”Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune. Trebuie să ne întoarcem la muncă mult mai repede decât cred oamenii. Mi-ar plăcea să avem ţara redeschisă până la Paşte”, a declarat Donald Trump.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare se va evalua efectele perioadei de izolare recomandată de 15 zile în SUA.

În schimb, oficiali militari americani de rang înalt au susţinut marţi că pandemia de COVID-19 care a lovit SUA ar putea dura câteva luni, scrie Reuters.

„Cred că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă de cel puţin câteva luni şi să luăm toate măsurile de precauţie necesare pentru acest lucru”, a răspuns secretarul american al apărării, Mark Esper, la întrebarea cu privire la cât de mult ar putea să dureze această situaţie de criză.

Cu aceeaşi ocazie, şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a susţinut că, deşi nu se ştie cât de mult va dura această pandemie, pornind de la experienţele altor state, experienţe care ar putea sau nu să se aplice situaţiei din SUA, sfârşitul pandemiei ar putea fi în luna iulie

Epidemia COVID-19 a cauzat în SUA moartea a 600 de persoane, iar aproximativ 50.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, a anunţat marţi seara Universitatea Johns Hopkins.

Citește și:

Afganistanul, o cauză pierdută pentru SUA, după 18 de ani de război. Procesul de pace cu talibanii, în impas


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.