Trump, după Summitul care va schimba lumea: Am mare încredere că Kim Jong Un va face ceea ce am convenit

-


Președintele american Donald Trump a declarat, marți, la finalul întâlnirii cu liderul nord-coreean Kim Jong Un că are mare încredere că acesta va respecta acordul de denuclearizare, lucru care va fi verificat atât de Statele Unite, cât și de partenerii europeni.

 

Întrebat dacă este sigur că liderul nord-coreean nu va trișa, așa cum s-a mai întâmplat, Trump a răspuns: ”În trecut, s-au cheltuit miliarde de dolari și nu s-a întâmplat. Nu a avut niciodată încredere într-un președinte. El a spus că vrea să facă acest lucru pentru a asigura un viitor strălucitor pentru Corea de Nord. Am semnat un document exhaustiv și cred că se va ridica așteptărilor. Fără diplomație, fără retorică nu s-ar fi întâmplat. Cred că vrea să ducă acest tratat până la capăt”.

La finalul întâlnirii de aproximativ cinci ore, preşedintele american şi liderul nord-coreean au semnat un document comun în care SUA se angajează să ofere ”garanţii de securitate” Coreei de Nord, iar Phenianul îşi ”reafirmă angajamentul ferm şi de nezdruncinat faţă de denuclearizarea completă a peninsulei coreene”.

Statele Unite se angajează să ofere ”garanţiide securitate” Coreei de Nord în declaraţia semnată marţi, în Singapore.

În acest document, semnat la finalul summitului istoric între ceidoi lideri, Kim îşi ”reafirmă angajamentul ferm şi de nezdruncinat faţă de denuclearizarea completă a peninsulei coreene”.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a refuzat să precizeze, luni, dacă aceste garanţii includ o eventuală retragere a trupelor americane din Peninsula Coreea.

Potrivit unui exemplar al documentului, care a fost fotografiat de către un fotograf în cursul ceremoniei de semnare a documentului, Trump şi Kim au discutat, de asemenea, despre construirea unui ”regim durabil şi robust de pace în peninsula coreeană”, în cadrul reuniunii.

În document se enunţă patru mari angajamente. Părţile ”se angajează să stabilească noi relaţii între Statele Unite şi RPDC, conform dorinţei celor două popoare din cele două ţări, de pace şi prosperitate”.

Cele două părţi se angajează, de asemenea, la recuperarea rămăşiţelor prizonierilor de război şi a celor daţi dispăruţi în acţiune.

Citește și:

Document istoric privind denuclearizarea peninsulei coreene semnat de Donald Trump şi Kim Jong Un


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.