Trump continuă războiul cu guvernatorii. „Îi îndemn să permită lăcaşurilor de cult să se redeschidă imediat”

-


Preşedintele Donald Trump le-a cerut vineri seara guvernatorilor statelor americane ca să autorizeze redeschiderea lăcaşurilor de cult „imediat” în ciuda epidemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

„Astăzi consider că lăcaşurile de cult – precum bisericile, sinagogile şi moscheile – sunt locuri esenţiale ce oferă servicii indispensabile. Îi îndemn pe guvernatori să permită bisericilor şi lăcaşurilor de cult să se redeschidă imediat. Dacă nu o fac, voi trece peste guvernatori”, a declarat preşedintele SUA, Donald  Trump, deşi nu a precizat cum o va face.

În Statele Unite, politicile de redeschidere depind de guvernatorii fiecărui stat federal.

„Unii guvernatori au desemnat magazinele de băuturi alcoolice şi clinicile unde sunt practicate avorturile ca esenţiale, dar au lăsat în afară bisericile şi alte lăcaşuri de cult. Este o vină. Prin urmare, repar această nedreptate declarând lăcaşurile de cult ca esenţiale. În America, avem nevoie de mai multe rugăciuni, nu de mai puţine”, a adăugat preşedintele SUA.

De asemenea, Donald Trump a anunţat joi decizia de coborâre în bernă a drapelului SUA de pe toate clădirile federale timp de trei zile (de vineri până duminică), pentru a onora memoria victimelor epidemiei noului coronavirus.

„Voi coborî în bernă steagurile de pe clădirile federale şi monumentele naţionale în următoarele trei zile în memoria americanilor pe care i-am pierdut din cauza coronavirusului”, a scris preşedintele SUA, pe Twitter.

SUA sunt ţara cu cele mai numeroase decese provocate de COVID-19. Bilanţul morţilor a ajuns la 94.661, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Liderii democraţi din opoziţie, care de la începutul crizei îl acuză pe Donald Trump de lipsă de empatie, i-au cerut acestuia să decidă coborârea în bernă a drapelului atunci când pragul de 100.000 de morţi va fi depăşit.

Citeşte şi:

Trump, între pandemia de coronavirus și alegerile prezidențiale din toamnă


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.