Trump participă miercuri în Iowa la primul său miting electoral după ieșirea acestuia din carantină

-


Preşedintele SUA Donald Trump va participa miercuri la un miting electoral în statul Iowa, primul eveniment din campania acestuia după ieșirea din carantină, scrie Reuters.

Americanii au început deja să voteze anticipat, aproximativ 12 milioane de persoane făcând acest lucru. Cozi lungi s-au format în Texas şi Georgia, iar miercuri începe votul anticipat şi în statele Kansas, Rhode Island şi Tennessee.

În timpul zilei de marţi (luni noaptea, ora locală), Donald Trump a participat la un miting electoral în statul Florida, la numai câteva ore după ce Casa Albă a anunţat că preşedintele a fost testat negativ la COVID-19 în două zile consecutive şi că nu poate infecta alte persoane.

Deplasarea acestuia în statul Iowa cu atât de puţin timp înaintea zilei alegerilor este un semnal îngrijorător pentru speranţele sale de a fi reales preşedinte. Trump a învins-o pe democrata Hillary Clinton în Iowa cu aproape 10 puncte procentuale în 2016, dar sondajele de opinie recente arată că de această dată lupta va fi mult mai strânsă.

Președintele SUA vrea să aloce mult timp din această săptămână încercând să-şi încurajeze bazinul electoral format din conservatori albi mai degrabă decât să încerce să se adreseze în mod direct alegătorilor indecişi, dintre care mulţi trăiesc în suburbii.

Joi, el se va deplasa în Greenville, din zona rurală a statului Carolina de Nord, după care va merge în Georgia şi apoi în Florida. Un sondaj de opinie Reuters/Ipsos publicat în această săptămână arăta că democratul Joe Biden îşi măreşte avansul în Wisconsin şi Pennsylvania, state unde Donald Trump a câştigat în 2016.

Citește și:

 Banca Mondială va ajuta cu 12 miliarde de dolari țările în curs de dezvoltare pentru achiziția de tratamente anti-COVID 19


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.