Trump, mulțumit că ”omul rachetă” este bine sănătos

-


Preşedintele SUA, Donald Trump este „mulţumit” de reapariţia în public a liderului nord-coreean Kim Jong Un şi de a-l vedea aparent sănătos, scrie AFP.

„Eu, unul, sunt mulţumit că a revenit şi este bine!”, a scris, pe Twitter, Donald Trump, după difuzarea de către media oficiale nord-coreene, vineri, a unor imagini cu liderul comunist a cărui absenţă timp de mai multe săptămâni a ridicat semne de întrebare.

Dictatorul nord-coreean  nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Ir Sen, bunicul său.

Pe de altă parte, Coreea de Sud are informaţii potrivit cărora liderul nord-coreean Kim Jong Un nu ar fi suferit nicio intervenţie chirugicală,  scrie agenţia Yonhap, citând un oficial din sud-coreean.

„Au existat speculaţii că preşedintele Kim a fost supus unei intervenţii chirurgicale, toate apărând din cauza unor diferenţe la mersul său. Avem motive să credem că nu a fost nicio operaţie, dar nu putem spune mai mult”, a subliniat oficialul sud-coreean.

Kim Jong Un şi-a reluat programul public, conform agenţiei oficiale de presă de la Phenian, care relatează că acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte chimice, la nord de capitală, în condiţiile în care nu a mai fost văzut din 11 aprilie. Au existat speculaţii cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong Un după ce a lipsit de la ceremoniile organizate în 15 aprilie pentru celebrarea bunicului său Kim Il Sung, o sărbătoare foarte importantă în Coreea de Nord, când de obicei liderul de la Phenian vizitează mausoleul în care acesta se află.

Un site de informaţii specializat în Coreea de Nord, Daily NK, cu sediul la Seul, a dezvăluit săptămâna trecută că Kim Jong Un a fost operat la inimă la 12 aprilie.

Citește și:

Trump, despre coronavirus: ”Este un lucru oribil. Putea fi oprit, trebuia oprit la sursă”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.