Trump l-a concediat pe șeful Agenției pentru securitate informatică pentru că a contestat acuzațiile de fraudă electorală

-


Preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat marţi seara pe Twitter concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă, scrie AFP.

„Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive. Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Săptămâna trecută, această agenţie a declarat că alegerile din 2020 au fost „cele mai sigure din istoria americană”, potrivit dpa.

La rândul său, Chris Krebs a respins pe Twitter afirmaţiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump. În calitate de director al agenţiei, Krebs a fost unul din înalţii oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare faţă de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne.

Donald Trump a scris din nou, luni, pe Twitter că a câștigat alegerile din Statele Unite, fără a aduce însă dovezi în acest sens.

„Am câștigat alegerile”, a scris președintele Donald Trump, pe Twitter.

Duminică, Donald Trump a scris pentru prima dată un mesaj în care a recunoscut faptul că Joe Biden a câștigat de fapt alegerile prezidențiale, dar a catalogat victoria drept rezultatul unei fraude electorale.

Citește și:

Stoltenberg i-a replicat lui Trump. ”Statul Islamic ar putea reconstrui în Afganistan califatul terorii pe care l-a pierdut în Siria şi Iran”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.