Trump: ”Suntem pe cale să învingem stânga radicală, marxiştii, anarhiştii, agitatorii şi jefuitorii”

-


Preşedintele Donald Trump susține că va lupta pentru a proteja stilul de viaţă american care a început atunci când exploratorul italian Cristofor Columb a descoperit America, scrie Agerpres.

„Împreună vom lupta pentru visul american şi îl vom apăra pentru a proteja şi a păstra modul de viaţă american care a început în 1492 când Columb a descoperit America. Nu vom permite niciodată unei mulţimi supărate să ne dărâme statuile, să ne şteargă istorie, să ne îndoctrineze copiii sau să calce în picioare libertăţile noastre” a declarat președintele SUA.

Navigatorul Cristofor Columb este deschizătorul de drum al colonizării europene a celor două Americi.

„Suntem pe cale să învingem stânga radicală, marxiştii, anarhiştii, agitatorii şi jefuitorii”, a adăugat preşedintele Donald Trump în cadrul unei ceremonii organizate în grădinile Casei Albe.

Departe de tonul împăciuitor, adoptat în mod tradiţional de preşedinţii americani în discursul cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei, miliardarul republican a atacat şi mass-media „care îşi acuză pe nedrept adversarii că sunt rasişti”.

„Cu cât minţiţi mai mult, cu cât calomniaţi cu atât vom lucra pentru a spune adevărul şi vom câştiga”, a subliniat Donald Trump cu patru luni înaintea alegerilor prezidenţiale în care speră să câştige un al doilea mandat.

De asemenea, acesta a atacat din nou virulent China, de unde s-a răspândit pandemia noului coronavirus, reafirmând că autorităţile de la Beijing „ar trebui să fie trase la răspundere”.

Fidel mesajului pe care îl tot repetă în ultimele zile, Donald Trump a minimalizat din nou importanţa creşterii semnificative a numărului de cazuri de COVID-19 care a alarmat autorităţile medicale americane.

„Am făcut multe progrese. Strategia noastră funcţionează bine”, a spus el, comunicând din nou convingerea sa că tratamentul şi / sau un vaccin vor fi probabil disponibile „cu mult înainte de sfârşitul anului”.

Mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, Florida anunţase un nou bilanţ record de contaminări, de 11.458 de cazuri în ultimele 24 de ore. Ca reacţie la amploarea crizei sanitare, primarul comitatului Miami-Wade, cel mai populat din ţară, cu aproape 2.7 milioane de locuitori, a decretat vineri seara interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii începând cu ora 22:00.

Concertele şi artificiile au fost anulate în Atlanta şi Nashville. În oraşul texan Houston, focarul epidemiei din marele stat din sudul SUA, 4 iulie a fost sărbătorit online.

În pofida pandemiei, National Mall, imensa esplanadă din Washington unde se află muzee şi monumente oficiale, precum şi împrejurimile, au rămas deschise accesului publicului pentru un foc de artificii anunţat ca „monumental”.

Citește și:

Rapperul Kanye West și-a anunțat candidatura în alegerile prezidențiale din SUA. Emoții pentru Donald Trump?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.