Trump neagă orice implicare în ancheta FBI. Altă întrebare!

-


Președintele american, Donald Trump, a negat joi că ar fi încercat să intervină în investigația FBI privind o eventuală ingerință a Moscovei în alegerile prezidențiale din noiembrie trecut, când a învins-o pe democrata Hillary Clinton.

„Într-un moment sau altul, i-ați cerut în vreun fel directorului FBI, James Comey, să închidă sau să încetinească o anchetă referitoare la Michael Flynn și…?”, l-a întrebat un jurnalist pe Donald Trump, într-o conferință de presă susținută la Casa Albă cu omologul său columbian, Juan Manuel Santos, informează Agerpres.

„Nu, nu. Următoarea întrebare?”, l-a întrerupt pe ziarist președintele american.

Inclusiv inamicii mei au spus că nu există înțelegere secretă. Nu există înțelegere secretă, Rusia este bine”, a spus Trump.

Președintele SUA a declarat că respectă numirea procurorului special pentru respectiva investigație, dar a considerat că desemnarea acestuia „divizează” țara, este „o vânătoare de vrăjitoare” și abate atenția de la alte probleme pe care ar trebui să lucreze Statele Unite.

Pe același subiect, ministrul adjunct al Justiției, Rod Rosenstein, a răspuns joi întrebărilor presante ale senatorilor americani.

Potrivit AFP, care citează doi senatori participanți la reuniunea desfășurată cu ușile închise, Rod Rosenstein a explicat că el a aflat din 8 mai că James Comey va fi demis de la șefia FBI, adică cu o zi înainte ca Trump să opereze destituirea.

Rod Rosenstein și ministrul Justiției, Jeff Sessions, s-au întâlnit cu Donald Trump în acea zi, luni, 8 mai, președintele cerându-le să redacteze o notă despre deficiențele reproșate lui Comey, potrivit unei purtătoare de cuvânt, săptămâna trecută. Inițial, recomandarea lui Rosenstein a fost cea care a constituit baza oficială a demiterii, înainte ca Donald Trump să admită mai târziu că dorea în realitate să se despartă de Comey de luni de zile.

Citeşte şi: Bodog susţine că a rezolvat criza vaccinurilor. PMP îi cere demisia


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *